Poletne igre s kredami

Če bi lahko vzela na počitnice samo eno igračo za naše otroke, bi bile to zagotovo naravne talne krede. Ne le, da ne zasedejo celega prtljažnika in so super cenovno ugodna igrača, naravne talne krede nam ponujajo neomejeno možnosti za igro in so primerne za vse starosti.

Dveletniku narišemo bagra, s petletnico se gremo ristanc, drugošolec pa si nariše košarkarski koš.

In za posladico na dvorišču narišemo še tvister.
Poletje pobarvano s kredami
S pomočjo talnih kred se lahko preko igre učimo črke, se gremo poštevanko ali vislice.

Lahko rišemo ceste, parkirne hiše, ozvezdja ali pa mandale.

kredami pripravimo poligon na sto in en način.

Mi smo našli Okonorm krede z bleščicami, ki so prijazne do otroških ročic in do okolja.

In umetnine na dvorišču se ob zlatem večernem soncu še čarobno zasvetijo.
Poletje pobarvano s kredami
Igre s kredami z našega dvorišča:

TANC ŠOLA

Poleg kred bomo za tancarco potrebovali še ploščat kamenček. Na tla narišemo ristanc, ga razdelimo v polja in narišemo še številke. Vržemo kamenček v prvo polje, odtancamo ponj. In to ponavljamo v vsa naslednja polja, razen če smo fuč. V enojno polje skačemo z eno nogo, v dvojna pa z obema.
Poletje pobarvano s kredamiPoletje pobarvano s kredamiPoletje pobarvano s kredamiPoletje pobarvano s kredami

POLIGON

S kredami na dvorišču narišemo postaje. Narišemo živali, katerih skoke naj bi uporabili - slona, miško, žabo, flaminga, mucka. Dodamo postajo s spiralo, ki se konča s sonožnim poskokom s prekrižanima nogama. Potem je na vrsti pesmica po želji, dva preprosta računa in še en srečni ples in pripeli smo do cilja. In ko otroci odskačejo vse tanc šole, rešijo vse zavozlanke, pride na vrsto tudi mama.
Poletje pobarvano s kredamiPoletje pobarvano s kredamiPoletje pobarvano s kredamiPoletje pobarvano s kredamiPoletje pobarvano s kredamiPoletje pobarvano s kredamiPoletje pobarvano s kredami

ZAVOZLANKA

Za vsakega otroka izberemo drugo barvo krede in nato naredimo čimveč linij, ki se med seboj prepletajo. Otroci neizmerno uživajo, ko se srečujejo, se prepletajo in se poskušajo držati svoje barve krede. Za še več zabave lahko dodamo še hojo po vseh štirih, skakanje po eni nogi, hoja po prstih, petje pesmic med hojo.
Poletje pobarvano s kredamiPoletje pobarvano s kredamiPoletje pobarvano s kredamiPoletje pobarvano s kredamiPoletje pobarvano s kredami
Načrt za poligon lahko narišemo otrokom kar na tablo, da bodo lažje razumeli. Zraven pa lahko ustvarimo še najrazličnejše risbe iz kateregakoli sveta nas naša domišljija odpelje.
Poletje pobarvano s kredamiPoletje pobarvano s kredamiPoletje pobarvano s kredamiPoletje pobarvano s kredami

Avtorica: Urška Bernik, Objavljeno @Kavicazmano
Avtorica zapisa in čudovitih fotografij je Urška Bernik. Mamica zase pove, da je žena, mama trem, zaljubljena v glasbo, šivanje, ustvarjanje, dolge večere, rana jutra... Pridruži se ji pri odkrivanju lepote v vsakdanjih stvareh tukaj.